Velkommen hos Selected Gourmet - ægte, dansk chokolade

Er du til god chokolade, og vil du derfor gerne forkæle dine smagsløg med en kulinarisk chokolade-oplevelse udover det sædvanlige?

Her på siden finder du chokolade og nødder i højeste kvalitet fra vores egne eksklusive, velrenommerede chokolade-serier.

Vi producerer selv alt vores chokolade her i Danmark – og det er kun de bedste og fineste råvarer vi anvender til vores forskellige serier af chokolade.

Vælg mellem:

 • Copenhagen Chocolate
 • Reserved Chocolate
 • Special Moment
 • Nuts´ n More

Se alt vores chokolade her!

Selected Gourmet Chokolade fabrik

 

Chokolade fra bæredygtige kakaoplantager

Vi har indgået et partnerskab med Cocoa Horizons, hvilket er din garanti for, at alt vores chokolade stammer fra bæredygtige kakaoplantager. Cocoa Horizon er en organisation, der minder om Fair Trade, men som kun interessere sig for dyrkningen af kakao.

Cocoa Horizons, bæredygtigheds programmet sikre at kakaoen bliver dyrket med hensyn til miljøet, ligesom de sikrer ordentlige arbejdsforhold for kakaobønderne, ydermere donereres bla. drivhuse, el komfurer, vindmøller, osv. for at forbedre levestandarden for kakaobønnerne.

 

  Selected Gourmet chokolade fabrik i Danmark

  Hvor kommer chokoladen fra?

  Næsten alt vores chokolade, kommer fra Barry Callebaut, som er verdens førende producent af chokolade- og kakaoprodukter.

  Barry Callebaut anvender udelukkende kakaobønner fra bæredygtige plantager, som hovedsageligt er dyrket i Vestafrika omkring ækvator. Mange anser Barry Callebaut, som én af de bedste producenter og leverandører af chokolade på verdensplan – og derfor er det også et kvalitetsstempel at få chokolade og kakao fra dem.

  De anvendte chokoladebønner, bliver nøjsomt ristet i deres skal. Dette sikrer, at deres naturlige aromaer bevares bedst muligt. Det er tydeligt noget, du kan smage i vores forskellige chokolader.

  Kakaotræer vokser udelukkende i et bælte på 20 grader på hver side af ækvator, hele vejen rundt om jorden, og de forskellige steder på jorden tilføjer særlige karakteristika til bønnerne:

  • Sydamerika - masser af syre og note af bær.
  • Afrika - jordlige smagsnoter.
  • Asien - træagtigt smagsnoter.

  Copenhagen Chocolate er vores mest eksklusive chokolade brand, og her kommer chokoladen fra Cacao Barry og Guittard.

  Cacao Barry og Guittard er begge kendte for deres kompromisløse udvælgelse af kakaobønner, der har nogle helt særlige unikke aromaer, der kan spores tilbage til en specifik region, land – eller sågar en bestemt plantage, dette betegnes single origin.

   Selected Gourmet flødeboller

  Hvordan bliver chokoladen lavet?

  Kakaotræets bønner har som udgangspunkt en bitter smag, hvorfor de først skal fermenteres, inden de udvikler en mere karakteristisk kakaosmag. Når fermenteringen er overstået, bliver bønnerne tørret, renset og til sidst ristet. Skallerne fra bønnerne fjernes, så der kun er kakaonibs tilbage. Det er denne kakaonibs, som bliver knust og malet til en fin kakaomasse. Kakaonibs har et meget højt indhold af C-vitamin, antioxidanter og andre gavnlige næringsstoffer.

   

  Ægte vs. uægte chokolade

  Vores chokolade består af 100 % ægte chokolade. Ægte chokolade udmærker sig ved, at chokoladen ikke indeholder andet fedtstof end  kakaobønnens eget naturlige kakaosmør, hvorimod uægte chokolade som regel er erstattet af eller tilsat vegetabilsk fedtstof som palmekerneolie. Ægte kvalitetschokolade har desuden en mere blød og genkendelig tekstur, ligesom det hurtigere smelter i munden. Uægte chokolade skal ikke tempereres, da det ikke indeholder de krystaller, der findes i kakaosmørret.